slider1-logo slider1- Taste it slider - Imagine it slider1- name it slider -celebrate it

Brocante, Antiek en meer...

Taste it...

Imagine it...

Name it...

Celebrate it...

gezonde cheesecake

Echt waar, hij bestaat; gezonde cheesecake!




Ingrediënten voor de bodem:
6 eetlepels havermout
3 eetlepels Kokosolie
14 dadels
1 flinke hand ongezouten gemengde noten

Ingrediënten cheese mengsel:
500 gram mascarpone (of andere verse roomkaas)
500 gram griekse yoghurt
3 eieren
10 eetlepels agavesiroop of maple siroop
rasp van halve citroen
enkele druppels vanille aroma

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ronde springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm met bakpapier.
Doe de ingrediënten voor de bodem in de mengkom van de staafmixer en maal het grof.
Doe het in de beklede springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.



Zet de springvorm tot later in de koelkast.

Doe de andere ingrediënten voor de cheesecake in een grote kom en meng alles goed tot een lobbig mengsel. Dus niet lang en luchtig mixen!
Schenk het mengsel op de bodem en baak de taart ongeveer 50-55 minuten in het midden van de oven.
Laat de taart daarna op het rooster afkoelen en zet hem daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
verwijder daarna pas de rand.




Smullen maar!


 

Verfrissend zomerdromen mixdrankje



Ingrediënten

1 verse ananas
2 nectarines
20 druiven
750 ml witte wijn
100ml triple sec of andere sinaasappel likeur
700 ml frisdrank spa lemon- cactus

* Maak de ananas schoon , verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
* Snijd de nectarines in dunne plakjes. Doe het fruit in een grote kom en schenk de wijn en de triple         sec eroverheen.
* Als je hem niet direct gebruikt, schenk je de frisdrank er vlak voor het serveren overheen.
* In de koelkast bewaren.
* Extra verfrissend met ijsblokjes.

Heerlijk op een warme zomeravond!

 

 

zelf limoncello maken

Ingrediënten:
0,75 l wodka of jenever
6 sorento citroenen ( of in elk geval biologische citroenen)
250g siker
4,5 dl bronwater zonder koolzuur

* Was de citroenen goed  onder stromend water  en laat ze een uur in koud water weken.
* Schil de citroenen zo dun mogelijk met een dunschiller. Zorg dat je geen witte velletjes meeschilt, want daar wordt de limoncello bitter van
* Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de wodka of jenever erbij.
*Laat de pot afgedekt op een koele en donkere plek 2 weken staan
*Na deze 2 weken in een pannetje bronwater en suiker al roerend aan de kook brengen. Als het kookt, haal je het pannetje van de warmtebron af en laat je het afkoelen.
*Voeg het afgekoelde suikerwater toe aan het mengsel van de citroenschillen en de alcohol.
*Schenk het door een zeef waar een koffiefilter in geplaatst is.
*Schenk het in een goed schoongemaakte fles en sluit deze af.
*Zet de fles weer op een donkere koele plek
*Na een week is de limoncello klaar
*Serveer hem koud uit de koelkast of nog kouder uit de vriezer.

Salute!

 

hondenkoekjes

Ingrediënten:
 

175 gram kipfilet
100 ml ongezouten kippenbouillon van kruidentablet zonde zout
100 gram volkoren(spelt)meel
40gram maïzena
1 eetlepel olijfolie

Kook de kip gaar  in water met kruidentabelt en gebruik 100 ml van  het vocht.
Maal de kip met de bouillon en de olijolie in de keukenmachine.


Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Roer meel en maïzena door elkaar en voeg dat bij het gemalen kipmengsel. Kneed het deeg tot een stevige bal. Als het deeg te nat is voeg je nog wat meel toe en als het te droog is doe je er nog wat bouillon of water toe.

 Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2 mm op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er vormpjes uit of snijd er reepjes of blokjes van. 


vergeet niet om voor een klein hondje kleine koekjes te maken en voor een grote hond grotere.
Bak ze in 20 minuten gaar en lichtbruin.



Je hond zal ervan smullen en als je geen hond hebt, zijn dit gewoon lekkere hartige gezonde koekjes!