Rust en vrede

Rust en vrede

Blogcategorieën
Recente berichten
Rust en vrede

Rust en vrede

Geplaatst op 10-12-2019 door Cobie van Helden

Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is, breekt er een rustigere tijd aan… de weg naar het Kerstfeest.
Het kerststalletje komt als eerste tevoorschijn. Misschien vind je ze kitscherig, maar ik houd zo van deze Hümmel beeldjes. Ik houd van het verhaal dat erachter zit, over het meisje dat bijzonder goed kon tekenen. Ze voelde de roeping om non te worden, maar bleef in het klooster tekenen. Ze heeft zo mooi uitdrukking weten te geven aan de  wereld van het kind dat met open ogen en vol verwondering de wereld inkijkt. Ik geniet elke keer weer opnieuw van deze aandoenlijke uitstraling.
Hoewel ik erg van antiek en brocante houd en een oude kerstgroep ook erg kan waarderen, gaat mijn voorkeur naar dit kinderlijke tafereeltje uit. Het straalt het vredige van het kerstfeest uit.
De kerstboom heb ik nog niet gezet, ik wacht er nog even mee, zodat hij tijdens de kerstdagen nog ‘vers’ is.
Natuurlijk heb ik gemakkelijk praten, want ik zit al zo’n twee maanden in de kerstsfeer hier,  met om mij heen zoveel mooie kerstballen, verenboompjes en kerstmannen in alle soorten en maten. Samen met het kerstgroepje en de adventskrans vind ik dat even genoeg.
Mijn kerstkaart ligt bij de drukker en het kerstmenu zit in mijn hoofd.
Verder zijn dit voor mij toch altijd een paar weken van  bezinning. Mooie en minder mooie herinneringen van afgelopen jaar passeren de revue en dat duurt voort totdat het nieuwe jaar begint.
Ik zit niet direct in een cocon, maar ik ben toch meer met het  ‘niet materiële’ bezig.
En zo vieren we het Kerstfeest ook; de drukte, onrust en de cadeautjes horen bij Sinterklaas. Een heerlijk feest trouwens. Maar het kerstfeest is bij ons een feest van rust, een ander soort gezelligheid, waar je zachtjes naartoe leeft en weer langzaam uitzweeft. En hoe je het kerstfeest ook viert, het zijn bijzondere dagen.
Eigenlijk is het nu zo druk met mijn winkel, dat het soms niet lukt om me even met mijn eigen gedachten terug te trekken. Maar dat hoort er ook bij. En meestal vind ik wel een momentje op een dag om even alles los te laten en mij voor te bereiden op het mooie feest van rust en vrede.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!