Black friday

Black friday

Blogcategorieën
Recente berichten
Black friday
Black friday Black friday Black friday

Black friday

Geplaatst op 3-12-2019 door Cobie van Helden

Black Friday
Omdat ik graag een nieuw jurkje heb en het outlet zo dicht bij ons in de buurt ligt, ga ik er even naartoe. O zich is het outlet niet zo mijn favoriet, maar het ligt in de buurt, ik kan er gemakkelijk parkeren en er liggen veel winkels dicht bij elkaar. Handig als ik niet veel tijd kwijt wil zijn.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik krijg er altijd zo’n pret gevoel. Misschien omdat er altijd een draaimolen staat en er diverse eet- en drinkkraampjes naast het looppad staan. Voor de feestdagen heeft men er een reuzenrad geplaatst. Oogt gezellig, maar ik ben er niet zo naar op zoek.
Ik ga op zondag, gelijk als het park geopend is. Het is gelukkig niet druk. Na de Black Friday drukte op vrijdag en zaterdag, zal het vandaag wel meevallen.
Ik kijk op mijn gemak rond in een winkel. Een jurkje vind ik niet, maar ik stap blij met een nieuwe jas naar buiten. Het is nog te vroeg, nog steeds niet druk, dus ik besluit om een kopje koffie te drinken. Ook in de drinkgelegenheid is nog niets te doen.
En dan, tien minuten later als ik weer naar buiten loop, is het alsof ik omver geblazen word. Ik geloof mijn ogen niet. daar waar net nog niemand was, krioelt het ineens van de mensen. Het lijkt wel of ik in een andere wereld terecht ben gekomen. De net nog lege winkels zijn nu overvol. Enkele grote merkwinkels hebben al een lange rij aan de deur staan. De rij bij een duur merk is al langer dan waar het bordje ’hier is de wachttijd twee uur’ staat. Dat is een nieuwe verkooptechniek, dat er nog maar twintig mensen binnen mogen en de rest buiten moet wachten. Pas als iemand er weer uit gaat mag iemand anders erin…
De black Friday acties zijn dus nog niet voorbij.
Als ik van de parkeerplaats afrijd, ben ik zo weg. Ik rijd langs de lange file met auto’s en bussen vol wachtende mensen die hun black Friday slag willen slaan.
Blij met mijn jas die ik in alle rust kocht, rijd ik door naar mijn brocante inkoop adres. Dat is toch meer mijn ding.
En terwijl veel mensen bezig zijn met de laatste Sinterklaas voorbereidingen en Kerst inkopen, sta ik met een paar geweldig leuke paas items in mijn handen, die ik natuurlijk niet kan weerstaan.
Eenmaal thuis, wordt dat natuurlijk nog een hele poos opgeborgen. Daar ligt de Sinterklaas Chocolade klaar en brandt het eerste adventkaarsje.
Fijn dat na het weekend die hele Black Friday reclame en toeters en bellen eromheen weer van de baan zijn.
Als ik op maandagochtend mijn computer aanzet, zijn de eerste woorden die ik lees; ‘Cyber Monday….’

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!