Feestje

Feestje

Blogcategorieën
Feestje
Feestje Feestje

Feestje

Geplaatst op 5-11-2019 door Cobie van Helden
Het schiet aardig op, de voorbereidingen vorderen. Het meeste is geprijsd en al veel heeft een plekje in mijn winterdroom.
Ach, ik blijf natuurlijk schuiven tot het laatste moment en zo nu en dan gaat er even iets mis; er valt een kostbare kerstbal stuk en de eerste cake die ik bak, mislukt. Zo zijn er nog meer van die kleine dingetjes. Maar dat kan de pret niet drukken. Scherven brengen geluk en samen met mijn kleine vriendinnetje ( eigenlijk wordt ze best al groot) bak ik erop los. Ze is nu al zo vaak koekjes komen bakken, dat ze het ondertussen helemaal zelfstandig kan. En ik bak in die tijd de wafels. Een heerlijke ontspannen middag voor ons beiden midden in deze drukke periode. Waar ik wel even last van heb is dat ik in de ochtend een melding krijg van een ontevreden klant, die zich tekort gedaan voelt. Ik weet dat mij niets te verwijten valt en dat ik het eerlijk afhandelde, maar toch… Het zit me dwars, vooral als het om iemand gaat waarvan ik dacht dat ze wel zou weten dat ik voor eerlijkheid ga. Weer opnieuw blijkt eerlijkheid niet voldoende te zijn en dat doet zeer. Teleurgesteld lees ik een volgende bericht. Blijkbaar heb ik een tijd geleden tegen iemand gezegd dat de schaapjes die ik verkoop bestemd zijn voor de open dagen. En dat is ook zo, want er staan hele kuddes te wachten totdat ze een plekje krijgen in mijn winterdroom op 9 november.
Ze verwijt mij dat ik al enkele schaapjes op mijn website heb verkocht. En inderdaad, na uitzoeken sorteren en prijzen, heb ik besloten enkelen te verkopen. Die verkoop ik op de meest eerlijke plek, namelijk op mijn website, want er zijn zoveel gegadigden. En natuurlijk is mijn website ook een verkoopkanaal van mij. En zo heb ik ook een paar schaapjes op mijn wekelijkse veiling gezet. Daar mag en kan iedereen die dat wil bieden en heeft iedereen gelijke kansen. Ik probeer er telkens  weer een feestje van te maken met tussendoor een – dacht ik -  leuk spel dat ‘weekendveiling’ heet en waar het aangeboden product meestal onder de prijs verkocht wordt. Maar op de een of andere manier lokt mijn veiling de laatste tijd nogal wat wrevel uit. Dat is zeker niet mijn bedoeling.. Daarom besluit ik om voorlopig en misschien helemaal met de veiling te stoppen.
Ondertussen zit ik hier door het gebeurde met een brok in mijn keel. En zoals altijd relativeert Jos het geheel en zegt weer eens dat het niet de moeite is om me er druk over te maken.
Misschien heeft hij gelijk, maar dat doe ik wel, mij druk maken, ik houd niet van ontevreden klanten, of ze nu wel of geen gelijk hebben en met dat gepieker erover ben ik ineens een uur verder en voel ik mij moe.
Ik raap mijzelf weer bijeen, want eigenlijk heb ik hier helemaal geen tijd voor en heb ik mijn energie hard genoeg nodig. Ik ga niet bij de pakken neerzitten en geef die negatieve gevoelens geen ruimte en dat lukt me vandaag. Ik zet een fijn muziekje op en ga weer aan de slag met het alles klaarmaken voor de gasten die mijn winterdroom komen bezoeken. Ik wil het vooral in alle eerlijkheid iedereen naar de zin maken en ik hoop dat dit weer gaat lukken en dat mijn winterdroom voor elke gast een geslaagd feestje wordt.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!