Engel

Engel

Blogcategorieën
Recente berichten
Engel
Engel Engel

Engel

Geplaatst op 22-10-2019 door Cobie van Helden

Eigenlijk heb ik niet zoveel zin om op inkoop te gaan. Niet omdat ik het niet graag doe, maar ik wil hier liever in mijn uppie tussen de kerstbrocante bezig zijn. Toch weet Stijn mij weer eens over te halen en hoewel de weersvoorspellingen niet best zijn en ik eigenlijk meer dan genoeg spullen in voorraad heb, gaan we in alle vroegte op stap.
Eenmaal onderweg ben ik blij met deze aangename onderbreking. Een beetje afleiding geeft ook weer nieuwe energie.
Als we op de plaats van bestemming aankomen, regent het nog steeds niet en omdat we ook een buitenmarktje in de planning hadden, komt dat goed uit.
Onze genomen moeite loont zich; we kunnen weer mooie items kopen.
Er is een meneer met mooie antieke spullen die de hoofdprijs vraagt. Ik zie een prachtige engel en Stijn informeert naar de prijs. Omdat het bedrag voor mij echt te hoog is, doet Stijn een zeer redelijk tegenbod. De niet al te lange man, lijkt ineens een stuk groter te worden en in mijn gedachten zie ik de wolf uit het sprookje van Roodkapje voor me die gevaarlijk zijn tanden ontbloot. Nog voor Stijn of ik iets kunnen zeggen of doen, gromt hij  ‘nee hoor, dat doe ik niet… ‘ en hij slaat de engel opzettelijk stuk op de grond met de woorden ‘ik gooi hem nog liever kapot’..
Ik ben met stomheid geslagen en ik voel op hetzelfde moment mijn hele lijf trillen en ik sta aan de grond genageld. Geschrokken kijk ik Stijn aan. Die haalt zijn schouders op en trekt mij mee. Ik ben helemaal van mijn stuk gebracht. Heeft iemand nu zoveel agressie? Of zou er iets anders aan de hand zijn?
Nee hier ben ik niet voor gemaakt, ik ben toch meer van ‘laat ons lief zijn voor elkaar.. en dat straalt een engel toch ook uit? Ik heb er buikpijn van.
 Niet eens om het beeld, maar wanneer voelt iemand de behoefte om zoiets moois stuk te slaan. Stijn stelde een vraag, niets anders.
Ik zie de ogen van de man nog voor me en ik huiver…
Dit overkwam ons nog nooit.
Onderweg naar huis is de man met de engel natuurlijk het onderwerp van gesprek. Het blijft een bizar gebeuren. Jammer van de engel, heel triest van de man, maar heel blij met alle andere engelen die ik verzameld heb, ga ik weer aan de slag met de verder voorbereidingen. 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!