Oprecht

Oprecht

Blogcategorieën
Recente berichten
Oprecht
Oprecht Oprecht Oprecht

Oprecht

Geplaatst op 17-9-2019 door Cobie van Helden
Heel blij met alle leuke, hartelijke, lieve en onverwacht vele reacties omtrent mijn column in Enjoy Brocante, ben ik in een euforische stemming. Of bijna dan…
Ze blijft maar in mijn hoofd zitten… de aardige dame die ik als klant had. Ze was zo enthousiast en ze bestelde veel leuke producten bij mij. Hoe het kon gebeuren weet ik niet, maar het gat van onbetaalde items groeide.
Nu ben ik niet enkel zakelijk aangelegd en spelen emoties ook een grote rol.
Dan komt de dag dat het bedrag echt te groot blijft en ik voorstel om eerst een flink gedeelte af te betalen. Ik heb zo mijn best gedaan om het netje te zeggen dat er een limiet is, maar blijkbaar ben ik toch ergens tekort geschoten. Nu vindt ze mij door mijn manier van handelen een onbetrouwbaar persoon. En dat kan ik niet meer ongedaan maken. Ik dacht dat ik juist heel betrouwbaar en oprecht  was en dat daar geen speld tussen te krijgen was, maar  ik schrik  er erg van nu dat gevoel niet voor iedereen zo blijkt te zijn. Het maakt mij verdrietig.
Ik heb me niet verdedigd omdat ik niets te zeggen wist, maar het blijft wel om mij heen hangen. Het raakt mij dieper dan ik zou willen.
De hele onaangename geschiedenis eindigt ermee dat ze het mooie schilderij van  de ‘dame op zondag’ dat ik al een tijdje voor haar gereserveerd had staan, niet meer hebben wil. Daarom zie je het op mijn website weer te koop staan tussen alle nieuwe brocante vondsten. Of het dan toch niet bij haar hoorde?  Ik blijf het lastig vinden als iemand mij iets laat reserveren en vraagt om later te betalen en dan na enige tijd afziet van de koop. Ik voel me dan niet  helemaal serieus genomen.
En zo werpt dit hele gebeuren een licht grijze sluier over mijn blijde gevoel.
Ofschoon ik haar nog nooit gezien heb en niet ken, zie ik als ik  naar de dame op het schilderij kijk, haar gezicht in gedachten voor me; een lieve dame zoals die op het schilderij. Misschien is zij wel net zo verdrietig als ik over alles.
Maar ergens ging het mis en ik hoop dat ze weet dat ze oprecht welkom blijft in mijn winkel.
Nu ik het opgeschreven heb, kan ik het wat meer van mij afzetten  en ga ik genieten van de mooie plaatjes en teksten in de nieuwe Enjoy Brocante op een zonnig plekje in de tuin.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!