Korting

Korting

Blogcategorieën
Recente berichten
Korting Korting

Korting

Geplaatst op 6-8-2019 door Cobie van Helden
Het komt regelmatig voor dat iemand om korting vraagt. Van de enen kant begrijp ik dat wel omdat de brocante wereld wel een beetje een grijs gebied is. We kopen allemaal voor andere bedragen in en verkopen met verschillende marges. Anderzijds vraag ik bij de slager ook niet om korting op een biefstuk.
Meestal vragen mensen netjes of ik nog iets met de prijs kan doen, maar soms is het ook afdingen op een respectloze manier en is iemand onterecht geïrriteerd als ik uitleg dat ik mijn prijzen zo vriendelijk mogelijk probeer te houden en meestal met erg kleine marges verkoop. Natuurlijk vind ik het ook leuk om korting te kunnen geven, maar dan moet ik de prijzen van mijn producten hoger gaan maken. Als ik zelf iets goedkoop inkoop, verkoop ik het graag ook voor een vriendelijke prijs en mensen die vaker bij mij kopen weten dat ook.
En natuurlijk wil ik onder aan de streep ook een beetje verdienen. Buiten dat ik het echt heel graag doe, is het natuurlijk ook mijn baan. Daarbij is het niet alleen  gezellig inkopen en verkopen en hard werken is ook helemaal niet erg, maar er komen ook heel wat onkosten bij. Die vergeet ik zelf graag, maar ik heb een accountant als stok achter de deur en een man die mij een beetje in de gaten houdt.
Soms gaat er ook wel eens iets stuk, blijkt iets echt onverkoopbaar te zijn of doe ik een miskoop. En dat gebeurde afgelopen weekend weer eens.
Ik kom bij een handelaar die zijn winkeltje in een donkere schuur heeft. Ik zoek wat leuke spulletjes uit en mijn oog valt ook op een mooi lijstje. Een soort ovaal vitrinelijstje met Maria afbeelding afgewerkt met filigraan. Een mooi stukje handwerk dus.
Heel tevreden met mijn aankopen ga ik naar huis. Er zit van alles bij voor in mijn webshop, maar ook weer open dagen producten.
En thuis bekijk ik, zoals altijd, mijn brocante vondsten weer. Pas als ik het glas van het mooie vitrine lijstje schoon aan het maken ben, zie ik dat het lijstje niet van hout maar van kunststof is. De inhoud is wel echt handwerk, maar het is niet oud dus. Wat voel ik mij weer eens een kluns .Ik heb me weer eens laten leiden door emotie en ben geen kritische kijker geweest. Het was niet echt goedkoop… Zou dat anderen nu nooit eens gebeuren? Ik voel me zo teleurgesteld. Jos attendeert me op alle andere mooie items die ik heb gekocht waar niets mee aan de hand is. En hij heeft gelijk. Niet getreurd dus, het heeft evengoed een mooie uitstraling en zo heb ik een reden om vanavond om 20.00 het lijstje op Facebook te zetten. Degene die het eerste reageert, mag het lijstje gratis hebben en hoeft alleen de eventuele verzendkosten zelf te betalen.
En zo brengt die ‘miskoop’ ook weer iets leuks met zich mee

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!