Open dagen 'Brocante in de Zomer'

Open dagen 'Brocante in de Zomer'

Blogcategorieën
Recente berichten
Open dagen 'Brocante in de Zomer'
Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer' Open dagen 'Brocante in de Zomer'

Open dagen 'Brocante in de Zomer'

Geplaatst op 1-7-2019 door Cobie van Helden

Brocante in de zomer

Van te voren kijk ik er een beetje tegenop, mijn open dagen. Niet vanwege het werk, maar het voorspelde warme weer en de grote brocante fair in Hummelo…
Wie kiest er dan nog voor Van Mij en Co?
Maar natuurlijk geef ik niet op en doe ik mijn ding zoals ik dat anders doe. Vooral dicht bij mijzelf blijven, verder heb ik het niet in de hand.
Dan is het zover en met kloppend hart rits ik om klokslag 11.00 uur de tent open ( sinds enkele open dagen hebben we een tent voor het huis geplaatst, waar de kassa en de bestellingen via de site staan)
Het valt heel erg mee, de rij is weliswaar minder lang dan anders en ik mis bekende gezichten, maar ik ben blij verrast door alle trouwe gasten die daar toch maar een hele tijd in de hitte hebben gestaan voor een bezoekje aan Van Mij en Co en Chateau Noir. Ik voel me gevleid en ik weet dat al het werk dat eraan vooraf ging weer niet voor niets was en mijn hart maakt een sprongetje. 
En Oh wat is het toch warm, maar het maakt niet uit. In huis is het redelijk koel en na gedane zaken kiezen veel gasten als afsluiter voor een schaduwplekje in de tuin, om daar hun hapje en drankje te nuttigen. Er hangt een speciale sfeer, zo’n sfeer waar geen woorden voor zijn, relaxed, echt, iets van ‘zen ‘ noemen sommigen het.
Dit is mijn dag en op afstand zie ik Stijn ook genieten.
Er zijn veel vaste klanten gekomen, waaronder natuurlijk mijn liefste vriendin Roos, die mij elke week zo trouw helpt en door omstandigheden enkele open dagen heeft moeten missen. Zo fijn dat ze er weer bij kan zijn.
En dit maal zie ik meer nieuwe klanten dan ooit. 
De dame die ‘moest ’kiezen tussen Hummelo en Van Mij en Co omdat ze een prachtig item voorbij zag komen, ging voor hier! Dat vind ik fantastisch. Dat waar ze voor kwam, bleek ook nog eens voor haar bestemd te zijn.
Omdat de leeftijd van de kinderen het nu toelaat, komen Dymphy en Erik voor het eerst met hen naar onze open dag, het maakt mijn dag compleet.
De zaterdag eindigt met een mooi bezoek van Bea en Stephan, de eigenaren van toepferschibbe am gallusplatz. Vaak contact gehad, maar elkaar nog nooit ontmoet.
Van de zondag verwacht ik niet zoveel, maar ook deze dag wordt een succes.
Niet heel erg druk, maar gewoon goed. Ik heb de ruimte om met alle gasten een praatje te maken. 
En zo kijk ik weer terug op twee prachtige dagen.
Open dagen zoals ik droomde dat ‘brocante in de zomer’ zou zijn.
Met de hulp van die lieve Mijke, die haar Stijn en kleine Tove een dag achterliet om Stijn en mij te helpen, het overbuurmeisje Sanne, dat het zwembad liet voor wat het was om hier weer de hapjes en drankjes te verzorgen en met de mentale steun van Jos op de achtergrond en de komst van zoveel lieve gasten ondanks de hitte, zijn dit weer onvergetelijke dagen…. Bedankt!

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!