Brocante in de zomer

Brocante in de zomer

Recente berichten
Brocante in de zomer
Brocante in de zomer Brocante in de zomer Brocante in de zomer Brocante in de zomer

Brocante in de zomer

Geplaatst op 4-6-2019 door Cobie van Helden
Op de een of andere manier kwam het er maar niet van om mij te concentreren op de komende open dagen. Het was alsof er maar geen mooie items voor deze dagen op mijn pad kwamen. Of was het zo dat ik het niet zag omdat ik te afgeleid was door allerlei andere omstandigheden. Terwijl ik meestal allang heel uitgesproken ben in wat ik wil, had ik nu helemaal geen idee. Ik kon me er niet op concentreren en toch hield het mij bezig. Stel je voor, het is zover en dan moet ik tegen de bezoekers zeggen; ‘sorry, maar ik had geen idee’…. Bij de gedachte daaraan maakte mij misselijk.
En dan is het alsof er ineens iets verandert. Zoals het nu ook pas in een keer zomer is geworden en zoals de borders in de tuin ineens weelderig bloeien en verrukkelijk geuren. Ik krijg er maar niet genoeg van, te kijken naar zoveel schoonheid. De lente bloeiers zijn natuurlijk prachtig, maar dit is toch wel het hoogtepunt van het hele jaar.
Als ik met Stijn afgelopen weekend op inkoop ben, is het al vroeg in de dag heerlijk warm. We kunnen veel moois kopen. Komt dat nu door het goede weer, dat we er anders tegenaan kijken of hadden we gewoon geluk?
Op afstand zie ik haar, zij die mij doet denken aan het sprookje van Hans en Grietje. Ook zij is op zoek naar spulletjes. Ze heeft weer open schoenen aan die ze te klein kocht. Haar tenen steken over het randje. Restjes nagellak verbloemen haar bruine nagels niet. Waarom word ik eigenlijk altijd getrokken door schoeisel en waarom heb ik daar een mening over? Het doet er gewoon toch niet toe?
Maar goed, zij ziet mij niet en dat vind ik prima. Ze onderhandelt met een verkoper en even later hoor ik haar heel hard lachen. Ze duwt het product waarin ze interesse had weer terug in de handen van de verkoper. Ze lacht nog een keer heel hard. Lacht ze hem nu uit? Er loopt een rilling over mijn rug.
Dan loop ik een man met een witte papegaai voorbij. Een prachtig dier dat parmantig rondkijkt, zittend bij zijn baas op de schouder. Wat zou ik hier graag een foto van schieten. Maar het gezicht van de man houdt mij tegen. Een vooroordeel eigenlijk, maar ik wil n dit geval niet graag het risico lopen dat deze man hier niet van gediend is. In gedachte zie ik mezelf gillend wegrennen.
Eenmaal thuis, nadat we uitgeladen hebben, lijken de keuken en woonkamer wel een lager te zijn.
Ik kan nauwelijks nog door en voordat ik er iets over kan zeggen, zegt Stijn: ‘We maken er samen weer ets moois van, van onze Brocante in de zomer!’ En daar heeft hij gelijk in. We zullen samen op29 en 30 juni weer heel veel mooie spullen en een boel gezelligheid aanbieden.
En ineens heb ik weer heel veel inspiratie!

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!