trendy of ouderwets

trendy of ouderwets

Recente berichten
trendy of ouderwets
trendy of ouderwets trendy of ouderwets trendy of ouderwets

trendy of ouderwets

Geplaatst op 30-4-2019 door Cobie van Helden
Omdat ik er zelf zo van houd, kon ik het niet laten om een lotje goudsteen kannetjes te kopen. Goudsteen of lustreware is aardwerk voorzien van een iets glimmend bruin koperkleurig laagje glazuur. Ik houd ook van de decoraties op deze kannetje. Ik zie ze eigenlijk nooit ergens voorbijkomen en misschien vind je ze wel heel kitscherig en lelijk. Ze worden vaak gewoon niet mooi gevonden. Er is zeker nog een klein groepje verzamelaars van dit mooie goed die het weten te waarderen, maar de meeste mensen denken daar anders over.
En zo vraag ik mij af, als ik naar dit lotje kijk, of het nu wel of niet mooi is. Waarom spreekt het mij juist wel aan? Iets mooi vinden is natuurlijk iets persoonlijks en toch speelt de omgeving een belangrijke rol hierin.
Als iets hip en trendy wordt genoemd wordt het vaak als vanzelfsprekend mooi gevonden, ook al vond je het jaren geleden afschuwelijk en ouderwets. Ik denk dat goudsteen daar een goed voorbeeld van is. Het wordt niet als trendy en hip betiteld en blijft zo dus ook een ondergeschoven kindje.
Voordat ik de verkoop van antiek en brocante begon, wist ik helemaal niet dat in deze wereld ook trends zijn. Ik was gewend om te kopen wat ik mooi vond  zonder mij ergens iets van aan te trekken.
Pas toen ik zelf al een tijdje brocanteur was, ontdekte ik dat er wel degelijk trends in deze wereld zijn.
Natuurlijk let ik daar zo nu en dan ook op, maar over het algemeen koop ik wat ik zelf mooi vind, wat mijn hart mij ingeeft. En zo is onze inrichting ook, vol met spulletjes die Jos en ik mooi vinden.
En zo ging het ook met deze kannetjes. Prachtig lijkt het mij, een kast of schap gevuld met een verzameling lustreware. Niet trendy, maar zeker heel stijlvol…

 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!