UA-123341853-1
Een week te vroeg

Een week te vroeg

Recente berichten
Een week te vroeg
Een week te vroeg Een week te vroeg Een week te vroeg Een week te vroeg Een week te vroeg Een week te vroeg Een week te vroeg

Een week te vroeg

Geplaatst op 16-4-2019 door Cobie van Helden
Na de drukte van de open dagen en nasleep ervan, is de rust wedergekeerd en heb ik wat meer ruimte voor de gewone werkzaamheden. Met weer veel lege spijkers in de muren en kale plekken, probeer ik de boel weer een beetje te restylen. De eerste nieuwe producten voor de volgende open dagen op 29 en 30 juni staan klaar want dat is alweer zo snel…
En dan blijkt dat we niet met het hele gezin in de gelegenheid zijn om komend weekend samen Pasen te vieren. We besluiten om het een weekje naar voren te schuiven. En zo komt het dat de kleinkinderen afgelopen zondag met Palmpasen paaseieren komen zoeken. Omdat ik nogal van de vaste tradities ben en ik dat graag vasthoud, moet ik even aan deze gedachte wennen. Dat we hier op palmzondag Pasen vieren terwijl de goede week nog moet beginnen. Ik laat die gedachte los en geniet van ons samenzijn met z’n allen. Dat is mij dierbaarder dan wat dan ook. Het is heerlijk om onze vier kleinkinderen zo samen naar eitjes te zien zoeken. Jesse, Max en Femme die reuze enthousiast zijn en toch zoveel rekening houden met hun kleine nichtje Tove. En dat kleine nichtje doet volop mee, ze begrijpt gelijk wat de bedoeling is. Alleen vindt ze heel fijn om in echt gekookte eitjes te knijpen. En die twinkeling in haar oogjes…
Dan is het tijd voor het gouden ei! Als je altijd mijn verhalen leest, weet je dat ik volgens traditie elk jaar een gouden ei verstop. En niet zomaar ergens, maar op een moeilijk te vinden plek. Aan de hand van aanwijzingen wordt dan het ei gezocht. De vinder krijgt vijf euro. Natuurlijk gaat het daar niet om, maar veel meer om de eer.
Jesse leest de aanwijzingen voor en warempel, binnen tien minuten heeft hij het ei gevonden. Natuurlijk is hij zo trots als een pauw, hij glundert van oor tot oor.
 Het is een heerlijke dag en we hebben zoveel plezier samen. Ik had dit voor geen goud willen missen en ik ben blij met ons besluit om dit een week te vroeg te vieren. Wat houd ik van ons gezin, wat voel ik me weer rijk en gezegend.
Na samen gegeten te hebben sluiten we de dag af met een heerlijke taart die Dymphy voor ons maakte. Van deze middag geniet ik nog een hele tijd na.
En wat Pasen betreft, dat begint zaterdagavond voor mij, nadat Jos en ik naar de Mathäus Passion zijn geweest. Dan sluiten we de week af met een mooie gedachte.


 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!