UA-123341853-1
Teleurstelling

Teleurstelling

Recente berichten
Teleurstelling
Teleurstelling Teleurstelling Teleurstelling Teleurstelling

Teleurstelling

Geplaatst op 26-3-2019 door Cobie van Helden


Zoals voor elke open dag gaat weer hetzelfde. Ik probeer het niet te laten gebeuren, maar ik voel dat ik er niet omheen kan en weer in diezelfde cocon raak. Alsof de buitenwereld even verder weg raakt en ik mij alleen tussen deze vier muren begeef. Niet dat ik nu niet begaan ben met anderen, maar ik heb dit even nodig om mij te concentreren op de naderende open dagen.
Ik kom ook nergens anders aan toe nu. Terwijl ik weet dat alles weer af zal zijn over anderhalve week, is er een onrust in mij die vooral ook in de nacht opspeelt. En dan lijken zelfs de gewone kleine dingen zelfs grote dreigende vormen aan te nemen.
Ofschoon het organiseren van deze dagen steeds meer routine wordt, gaat de onrust niet weg. Ik wil graag aan de verwachtingen van de gasten voldoen, zodat het geen teleurstelling wordt.
Onze benedenverdieping voor deze dagen omtoveren tot een winkel is werkelijk heerlijk om te doen, maar het blijft ook een halve verhuizing. Er wordt wel eens om gelachen, maar telkens opnieuw moeten de gaten in de muren dicht gemaakt worden en moeten de muren opnieuw geschilderd. Alles moet weer een plekje krijgen in het geheel. Er komt veel in een betrekkelijk kleine ruimte te staan, maar het moet ook zo dat het er aantrekkelijk uit blijft zien. Zodoende blijf ik nog anderhalve week schuiven en verzetten.
Een hele klus maar ook een geweldige uitdaging telkens.
Ondertussen gaat alles gewoon door op mijn website en op FB. Bestellingen en het verzenden pakketten.
Soms past er dan niets meer bij in mijn hoofd en dan ontstaat die cocon.
En net nu heb ik te maken met teleurgestelde klanten.  Klanten die willen kopen wat ze zo graag hadden, maar achter het net vissen. Of graag dat item hebben dat voor de open dagen bestemd is en dan, om welke reden dan ook, niet in de gelegenheid zijn om te komen. Ik begrijp de teleurstelling en ik vind het ook lastig. Ik wil zo graag blije en tevreden klanten, maar het lukt gewoon niet altijd. De meeste producten heb ik maar één keer en dat heeft natuurlijk zijn charme, maar dat kan ook een grote teleurstelling veroorzaken.
Zo zal het met de open dagen ook gaan. Er zullen veel gasten tevreden naar huis gaan, maar sommigen zullen teleurgesteld zijn, omdat net dat ene aan hen voorbijging.
Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk mooie items te verzamelen zodat ook zoveel mogelijk gasten tevreden huiswaarts zullen keren.
Om de gezellige sfeer nog te verhogen ontbreken dan lekkere hapjes en een drankje niet. En omdat ik het zo druk heb, was er mijn lief handig overbuurmeisje dat mij kwam helpen met het maken van allerlei lekkernijen.


 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!