UA-123341853-1
Genieten

Genieten

Recente berichten
Genieten
Genieten Genieten Genieten Genieten Genieten Genieten

Genieten

Geplaatst op 26-2-2019 door Cobie van Helden
Kleine Tove komt een nachtje logeren en daarom besluit ik dat weekend verder niet op inkoop te gaan. Oh wat dribbelt ze vrolijk door het huis en ze brabbelt er op los. Ze zit net in een ernstige knuffelfase en dat is voor mij als oma helemaal niet erg. Dat is genieten als ze zich tegen mij aandrukt en ik honderd natte kusjes krijg. Ik houd van haar geurtje, van haar speciale lachje en haar kleine ondeugende streekjes. Ze speelt in mijn winkel zonder ook maar iets van mijn spulletjes aan te raken. Zelfs de antieke porseleinen pop waar ze verliefd op is, kust ze op afstand. We hebben samen heel veel plezier en als ze weer naar huis is, mis ik haar na enkele minuten al en lijkt het hier ineens heel leeg.
Dan komt Stijn vragen of ik mee op inkoop ga. ‘Eigenlijk niet, Stijn’ zeg ik heel vastbesloten. Hij loopt weg met : ‘prima, maar het wordt hier wel erg kaal…’ En dat zijn de toverwoorden, want hij heeft gelijk, het is hier voor mijn doen inderdaad leeg aan het worden. Ik geef me gewonnen n samen gaan we erop uit. De voorgenomen kleine rit wordt onverwacht een grote. Hij weet namelijk geen grens… en misschien is dat ook wel zijn charme. Onze moeite wordt royaal beloond en na enkele bekende en nieuwe adressen, is zijn caddy tot aan de nok vol. Vol met heel veel mooie open dagen items. Moe maar voldaan rijden we weer richting huis. Het was een onverwachte mooie geniet rit.
Doordat het weer meezit, is alles natuurlijk nog fijner, nog meer genieten.
Helaas heb ik ook binnen mijn werk. En als ik achter de computer zit te zwoegen roept Jos mij. Of ik gezellig in de tuin kom werken.
‘Dit méént hij niet!’ gaat het door mij heen. Dat doe ik al in geen vijf jaar meer, in de tuin werken. Geen tijd voor!
Maar dan krijg ik er ineens heel veel zin in. De computer en de rest van het werk wachten wel tot in de avonduren. Mijn laarzen zijn erg stoffig geworden en ik moet ze ontdoen van spinnenwebben. Op dat moment besluit ik dat ze die kans niet meer krijgen. Ik krijg de opdracht om de bladeren overal tussenuit te halen. Dan besef ik weer hoe heerlijk het is om met mijn handen in de vochtige aarde bezig te zijn en de lucht ervan te ruiken. Wat geeft dit werk een gevoel van vrijheid! Ik geniet van de kleine blaadjes die hier en daar uitkomen. Voor ik het weet ben ik uren verder. De tijd helemaal vergeten en dat is heerlijk, dat is genieten.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!