UA-123341853-1
scherven brengen geluk

scherven brengen geluk

Recente berichten
scherven brengen geluk

scherven brengen geluk

Geplaatst op 8-1-2019 door Cobie van Helden

Meestal als ik vroeg in de ochtend op inkoop ga, neem ik Stijn mee. Maar omdat Stijn vanwege zijn werk in het buitenland is en ik echte nieuwe spullen nodig heb, ga ik er alleen op uit.
gewoon naar een vast adresje, het stelt niet zoveel voor. Onderweg zie ik een bordje met “Brocante” staan. Ik aarzel even, maar dan besluit ik om het te volgen. Al snel kom ik bij een brocante marktje uit. Ik moet de auto een eindje verderop parkeren.
Als ik het marktje oploop is het nog altijd erg donker en het motregent niet mijn lievelingsweer.
Ik kan er van  alles voor in mijn winkel kopen waaronder een mooie sofadoll die ik zeker ga bewaren voor mijn voorjaars open dagen op 6 en 7 april. Omdat ik niet wil dat de pop nat wordt, breng ik de gekochte spullen alvast naar de auto. Terwijl ik daar zo loop, realiseer ik me hoe stil en verlaten het op dit stuk is. Ik denk aan de enge film die ik een dag eerder zag, waar een gemaskerde man een meisje in een stille steeg vermoordt. Ik huiver even en ik ga wat sneller lopen.
Ik hoor zware voetstappen achter mij en ik voel me niet op mijn gemak. Ik kijk snel om…gelukkig loopt de man een ander straatje in. Ik ga niet meer terug o verder te kijken, maar ik maak dat ik snel wegkom, gewoon naar mijn vertrouwde adresje.
Als ik daar arriveer is het al licht, veel fijner.
Ik koop er mooie spullen en op mijn laatste ronde scoor ik een mooi kelkje van lichtblauw opaline glas. Dan zie ik een prachtige houten damesbuste, ik kan mijn ogen niet van het mooie antieke stuk afhouden.
Ik vraag de prijs aan de verkoopster. Die is vrij hoog en even twijfel ik, maar de buste spreekt me zo aan dat ik haar toch wil kopen.  Ik loop even verder in gedachten verzonken of ik het zal doen of niet. Daardoor zie ik het paaltje niet dat er staat. Ik struikel en val languit op de grond. Het schaaltje in tien stukken en oh wat doet mijn hand pijn. Ik krabbel op en kijk snel of niemand het zag. Natuurlijk zien mensen dat, ze draaien zich om en lopen verder. Niemand die helpt of vraagt of het gaat. Ik voel me duizelig en misselijk en mijn hand doet zo zeer. Als ik de beurs open om het bedrag voor de buste eruit te halen grist een oudere dame haar voor mijn neus weg en grijnst naar de verkoopster. Die bemoeit zich er niet mee en laat het gebeuren. En dan voel ik een brok in mijn keel.  Mijn hand is intussen flink opgezwollen en de scherven liggen nog op de grond. De buste gaat met die ander mee en ik wil nog maar één ding: Naar huis!
Als ik thuiskom staat Jos mij op te wachten met een lekker kopje koffie en een koud compres. Wat voel ik me veilig en geborgen.
En zo brengen scherven toch maar weer geluk.


 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!