UA-123341853-1
De muziek van het leven

De muziek van het leven

Recente berichten
De muziek van het leven
De muziek van het leven

De muziek van het leven

Geplaatst op 1-1-2019 door Cobie van Helden


 

Gewoonlijk bekijk ik het leven nogal positief, maar zo tegen die jaarwisseling verandert er iets in mij. Ik kom er niet onderuit, ik moet dan het een en ander onder ogen zien en dat stemt mij melancholiek. De balans van het afgelopen jaar opmaken… De mooie momenten en de minder fraaie passeren de revue in sneltempo, als in een roller coaster.
Elk jaar zijn er gebeurtenissen die ik los moet laten terwijl ik dat liever niet zou doen.
Daar tegenover staan heel veel mooie momenten die ik vasthoud. En dan zijn er nog van die dingen die ik echt niet loslaten kan, terwijl het wel beter zou zijn. Die verdwijnen uiteindelijk in mijn rugzakje.
Ik heb in deze dagen niet zoveel zin om iets te doen en het ontbreekt mij aan energie. Ik hang een beetje rond en bak wat lekkere dingetjes. Dan kan ik mijn gedachten de vrije loop laten.
Gelukkig herken ik mij hierin de rest van het jaar niet. Het zijn vreemde dagen waarin ik een beetje zweef tussen dromen en werkelijkheid. Dagen vol bezinning en stille momenten in mij.
Ik wil er eigenlijk niet aan toegeven, maar het beheerst mijn doen en laten.
Zoals elk jaar spreken we op oudejaarsavond uit wat ons mooiste moment en wat het meest verdrietige was. Gelukkig overheersen de mooie momenten die ik mij herinner nog altijd, ze winnen het telkens weer van de minder mooie.
Onze kinderen vonden het uitspreken van deze momenten altijd ‘vreselijk’, want ze kwamen niet weg met zomaar iets te zeggen.
En zoals altijd hebben we weer enkele mooie vuurpijlen verkocht. Niet omdat ik persé knallend het nieuwe jaar in wil gaan. Maar het is een traditie geworden om met een mooie pijl symbolisch het jaar af te sluiten en aan het nieuwe te beginnen. Benieuwd naar wat het nieuwe jaar ons brengen zal toasten we met een glaasje champagne.
En terwijl de beelden uit het voorbije jaar aan mij voorbijflitsen, wordt het rustiger in mij en trekt de melancholische bui langzaam weg.
En op deze eerste dag van het nieuwe jaar geniet ik van de kinderen en kleinkinderen die ons bezoeken. Ik koester deze mooie momenten en ik probeer zo weinig mogelijk oude ballast mee te nemen.
Echte voornemens maak ik mij niet, dat doe ik elke ochtend bij het opstaan.
Ik hoop op een goed jaar vol gelukkige momenten en dat wens ik iedereen toe.
Want wat er ook op ons pad komt, zolang we de muziek van het leven blijven horen, komt het goed.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!