UA-123341853-1
Sinterklaas of Kerstmis

Sinterklaas of Kerstmis

Recente berichten
Sinterklaas of Kerstmis
Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis Sinterklaas of Kerstmis

Sinterklaas of Kerstmis

Geplaatst op 27-11-2018 door Cobie van HeldenNa alle drukt rondom en tijdens de open dagen keert de rust in huis een beetje terug. Dat wil zeggen dat ik weer mijn ‘gewone’ bezigheden op kan pakken.
Als ik ga opruimen heb ik de neiging om de kerstspullen op te bergen. Terwijl het nog lang geen kerstmis is, lijkt het alsof het kerstfeest al voorbij is. Enkele jaren geleden begon voor mij  de kerstperiode nadat Sinterklaas weer terug naar Spanje was. De laatste jaren is het hier al Kerstmislang voordat de Sint arriveert.
En zo lijkt het of de Sint een beetje vergeten wordt. Alsof dit mooie feest een beetje verwatert.
Niets is minder waar…
Tijdens de open dagen creëer ik een Sinterklaashoekje met oude sinterklaas spulletjes. Hier is heel wat minder van te vinden dan van  de kerst en ook is er minder belangstelling voor.
En als ik midden in de drukte van de open dagen zit, arriveert de Goed Heilig man in Nederland.
Terwijl duizenden kinderhoofdjes warm zijn van de spanning, heb ik geen tijd om met zijn aankomst bezig te zijn. In stilte mis ik dat uurtje met een broodje speculaas op de bank.
Maar nu maak ik dat goed, het hoekje blijft uitgestald en mijn eigen kerstversiering moet wachten tot na  6 december als de kindervriend weer het land uit is.
Ik begin tussendoor met het maken van sinterklaasgedichten, het huis ruikt naar versgebakken speculaas en als ik op tv even naar hem kijk, is dat warme mysterieuze gevoel helemaal terug.
In het weekend gaan we met het hele gezin bij Dymphy het sinterklaasfeest vieren. Ik verheug me op de blije kindersnoetjes , ons gezellig samenzijn tussen al dat lekkers dat ze voor ons bakt en hun huis dat helemaal in stijl versierd is. We zullen op die manier het sinterklaasfeest in stand houden. De traditie van de goede Sint op zijn schimmel, vergezeld door zijn zwarte Pieten…

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!