UA-123341853-1
Rijk

Rijk

Recente berichten
Rijk
Rijk Rijk Rijk

Rijk

Geplaatst op 6-11-2018 door Cobie van Helden

Het valt niet mee, dat solliciteren.
Telkens als ik de computer aanzet, heb ik wel een bericht of taak in mijn werkmap van het UWV.
Op sollicitaties die lopen, moet ik vaak heel lang op een antwoord wachten. Mijn geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. Ik houd zo graag zelf de touwtjes in handen, maar dat is hierbij niet aan de orde. Ik moet alles loslaten. Daarbij blijf ik dat mezelf aanprijzen behoorlijk lastig vinden. En van dat lange wachten en negatieve berichten groeit mijn zelfvertrouwen niet bepaald. Ondanks de drukte in en rondom mijn winkel, die voor behoorlijk wat afleiding zorgt, houdt het mij bezig en pieker ik erover.
Lieve trouwe volgers van mijn wekelijkse verhaaltje adviseren mij vaker dan eens mijn verhalen te bundelen.
Het lijkt mij fantastisch om je eigen boek uit te mogen geven, mijn verhalen, ondersteund door zelfgetekende illustraties. Natuurlijk heb ik allang navraag gedaan. Zelf een boekje uitgeven van een redelijke kwaliteit is behoorlijk prijzig. Om uit de onkosten te komen, zou ik het boekje veel te duur moeten maken voor de verkoop. Geen optie dus.
‘Ga terug het onderwijs in’  oppert mijn vader. ‘Dat gaat nooit gebeuren papa…..’ Niet vanwege de kinderen, daarvoor zou ik morgen zo weer beginnen. Maar ik kan mij echt niet vinden in dat wat ik tegenwoordig uit moet dragen. Dat is niet mijn manier, ik zou er ziek van worden…. Nooit mezelf meer kunnen zijn. Een visie na moeten komen die niet de mijne is.
En dan denk ik : ‘Kind, maak je niet zo druk, je hebt zo’n fijne brocante (web)winkel.
Ik doe het heel graag ik krijg zoveel positieve reacties en ondanks het harde werken geeft het veel energie.
De open dagen komen eraan. Heel druk, maar zó leuk om te organiseren. Ik kan er zoveel creativiteit in kwijt. Ik geniet van alle gasten die blij worden van de brocante en antiek die ik bij elkaar vergaard heb en aanbied. De heerlijke spanning die deze dagen met zich meebrengen. De hapjes en drankjes die de gezelligheid verhogen. En niet te vergeten de kers op de taart…het pianospel van Guus Hennen. Zo blij dat hij mijn dagen weer komt verrijken.
Ineens valt dat zware gevoel van mij af. Ik heb helemaal niets te klagen.
Als er werkelijk niets anders op mijn pad komt, heb ik dit mooie beroep altijd nog. Financieel gezien word ik er niet veel rijker van, maar het maakt mij als mens heel rijk. En met die wetenschap ga ik vol inspiratie aan de slag met het creëren van een gewoon huis tot een huis vol kerst.  

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!