UA-123341853-1
Komt alles goed?

Komt alles goed?

Recente berichten
Komt alles goed?
Komt alles goed? Komt alles goed? Komt alles goed? Komt alles goed?

Komt alles goed?

Geplaatst op 30-10-2018 door Cobie van Helden

Komt alles goed?

Al gauw zeg ik : ‘Alles komt goed!’ En meestal is het ook zo dat uiteindelijk alles goed komt. En die wetenschap geeft altijd weer moed en houvast in moeilijke dagen. Het is een stil vertrouwen in het leven.
Als een klant, waarvan ik lang niets hoorde, een afspraak maakt en vertelt dat haar man in de afgelopen periode na een kortstondige ziekte plotseling is gestorven, voel ik mij geschokt. Als ze binnenkomt probeert ze opgewekt te klinken, maar ik hoor het verdriet in haar stem en ik zie het leed in haar ogen. Het hangt als een grijze mist om haar heen. Ze gaat dapper door en probeert haar leven op de rails te krijgen, zodat ze de balans weer kan vinden.
De mensen om haar heen gaan verder met dat waar ze mee bezig waren en als ze straks naar huis is, ga ik ook weer gewoon verder met het klaarmaken van mijn winkel voor de open dagen. Niet helemaal gewoon, want mijn gedachten zullen bij haar zijn. Haar stem klinkt zo dun als ze zegt ; ‘Ik mis zijn handen .’  Ze zitten in mijn hoofd, die woorden en ook het verdriet en gemis dat er in doorklonk.
Oh, ze vindt vast wel weer een zonnig plekje zo nu en dan en er komt zeker weer iets moois op haar pad. Dat stukje komt zeker goed.
Maar heel diep in haar hart komt er een stukje nooit meer helemaal goed. Het  gemis zal dragelijker worden, maar niet minder.
Ze neemt haar opgespaarde spulletjes mee als ze naar huis gaat en vertrekt met de woorden : “heb ik weer eens wat leuks te doen!’ Ik zou zo graag zeggen : ‘komt goed!’   Maar dat is toch niet helemaal op zijn plaats nu.
En nu, bijna een week verder, denk ik nog elke dag aan haar. Vol respect hoe ze zo de draad oppakt… Ik probeer de vragen over het waarom die in mijn gedachten razen te verdringen. Het heeft geen zin om daar tijd en energie aan te verspillen omdat er toch geen antwoorden zijn. Ik denk na over wat wel en niet goed komt. Over belangrijke en minder belangrijke dingen, over keuzes maken, zekerheden en onzekerheden en dingen die er wel en niet toe doen.
Gelukkig is er nog heel veel wat wel goed komt. Zoals  de voorbereidingen voor de open dagen. Er komt zo’n moment dat ik denk : ‘ik ga het niet halen, ik ben niet op tijd klaar’ . Maar zoals altijd is dadelijk alles af en komt het helemaal goed. En als niet alles af is omdat ik soms voor iets anders koos dat even belangrijker was, dan komt het nog steeds goed.

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!