UA-123341853-1
Connectie

Connectie

Recente berichten
Connectie
Connectie Connectie

Connectie

Geplaatst op 23-10-2018 door Cobie van Helden

Eindelijk wordt het dan toch echt najaar.
Ik snuif de frisse herfstlucht op en voor de zoveelste keer ben ik blij dat ik in dit landje woon met zijn prachtig seizoenen. Als het zonnetje schijnt, kunnen we toch nog in de middag even in de tuin zitten. Het geurt er heerlijk naar rijpe kweeperen. Kweeappels zijn het eigenlijk, want kweeperen zijn groter.
Door de heerlijke geur krijg ik ineens zin om iets lekkers te maken van deze bewerkelijke vrucht. Want rauw kun je er niets mee. En omdat Jos en Stijn het zo lekker vinden kies ik voor het maken van kweeperenpasta. Het lijkt een beetje op Turks fruit.
Het recept vind je op mijn site via de volgende link: https://vanmijenco.nl/index.php?route=blog/post/view&blog_post_id=30
  Als je van zoet houdt, is het zeker de moeite waard.
Daarna ga ik weer snel aan de slag in mijn winkel. En als ik nog maar net achter de computer zit komt ze weer. Een wilde duif. Sinds mijn schoonmoeder gestorven is, zit ze hier bijna elke dag even op de witte tuinvaas die buiten op een tafeltje staat, dichtbij het raam waar ik zit te werken.  Ik heb haar proberen vast te leggen, maar zodra ik het fototoestel of mijn telefoon neem, vliegt ze weg. Mijn schoonmoeder hield erg van duiven. Het gedichtje op haar gedachtenisprentje beschrijft wat ik elke keer wee zie gebeuren:

Als een duif
opvliegt
neemt geen geluid
haar plaats nog in
eensklaps en wit
laat zij slechts
verte
in mij na

De dag na de begrafenis zat de duif voor het eerst daar en sindsdien komt ze hier elke dag even zitten. Stilletjes kijken we naar elkaar.
Natuurlijk toeval, maar toch…Eigenlijk geloof ik niet zo in die dingen, maar het laat mij niet los.
En elke dag als ze hier zit, denk ik aan schoonmama. Even sta ik stil bij haar en is ze in mijn gedachten Niet op zo’n manier dat ik mij inbeeld dat zij nu een duif is, maar ik denk wel dat er een connectie is, ergens…

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!