UA-123341853-1
kweeperenpasta

kweeperenpasta

kweeperenpasta
kweeperenpasta kweeperenpasta kweeperenpasta kweeperenpasta

kweeperenpasta

Geplaatst op 23-10-2018 door Cobie van Helden

De kweepeer of kwee appel is een oude, beetje vergeten fruitsoort.
De vrucht geur bijzonder aangenaam als hij rijp is.
Rauw is hij niet eetbaar, veel te hard en bitter zuur.
Als pasta/ gelei is hij heerlijk en komt de smaak bijzonder goed tot zijn recht.

Ingrediënten:

1,5 kg kweeperen
1 kg suiker
1 vanillestokje
water
poedersuiker

Extra nodig:
Bakplaat of andere schaal met iets hogere rand
bakpapier
schone keukenhanddoek


Was de kweeperen en verdeel ze in 4 parten. Schil de parten en verwijder  de klokhuizen. Snijd ze in kleine blokjes.
Zorg voor een pan met kokend water waar je telkens de gesneden blokjes in doet. Zo blijft het vruchtvlees mooi van kleur. Laat het geheel zeker 30 minuten zachtjes doorkoken.

Schud het water af en maak de zacht geworden blokjes fijn met de staafmixer.
Roer en 1 kg suiker doorheen en voeg een opengesneden vanillestokje toe.

Laat het mengsel onder af en toe doorroeren een half uur tot een uur zachtjes pruttelen. Langzaam wordt het mengsel bijna oranje van kleur en dikker.
haal het vanillestokje eruit

Stort het op een bakplaat of andere schaal, bekleed met bakpapier  met iets hogere rand en zet het op een droge plek met een schone handdoek eroverheen. Het dient twee tot 3 cm dik tezijn.

Laat de pasta enkele dagen drogen, totdat het helemaal stijf is.
je kunt er nu blokjes van snijden.
Bestrooi met wat poedersuiker.

Heerlijk bij een kopje thee of koffie!



 

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!

Over Van Mij en Co

Athentieke brocante, antiek en meer uit Belgiƫ, Frankrijk en de rest van Europa, met passie voor u uitgezocht.

Neem contact met ons op

Telefoon
0031 (0) 475 573605
E-mail
info@vanmijenco.nl

Facebook

Pinterest