UA-123341853-1
Ervaring

Ervaring

Recente berichten
Ervaring
Ervaring Ervaring

Ervaring

Geplaatst op 16-10-2018 door Cobie van helden

Wie had gedacht dat ik nog ooit naar de herfst zou gaan verlangen.
Oké, de bladeren verkleuren en dwarrelen op de grond. Maar ik verlang naar herfstweer; guur weer, storm, vochtige aarde en  paddenstoelen in de tuin. Terwijl het 26 graden is, zitten we buiten in de zon, maar het voelt anders dan in de zomer. Waar nu het gras dor is, groeien anders wilde champignons in deze tijd van het jaar.
Mijn neefje die op Tenerife woont,  vertelde laatst dat het echt niet fijn is om het altijd warm te hebben en nooit iets van de seizoenen mee te krijgen. Dat mensen als snel denken aan altijd in de zon liggen vakantie vieren, maar dat het gewoon moeten werken met steeds hoge temperaturen niet meevalt. Ik dacht toen ; ‘die weet niet wat hij zegt!’  Maar nu begrijp ik hem. Ik verheug me op de koude regen die op de ramen striemt, laarzen en warm gebreid jurkje aan. Ik wacht erop…
Ondertussen is het natuurlijk wel fijn als ik op inkoop ga, dat goede weer. Ik ga er samen met Stijn vroeg op uit en dan is die aangename temperatuur toch wel lekker.
Ik kan nog enkele mooie items voor de kerst open dagen kopen en Stijn ziet een prachtige oude zeilboot van hout met de zeilen nog mooi intact.. Echt zijn ding. En na wat onderhandelen neemt hij tevreden het ding onder zijn arm mee. Dan zie ik hem van kleur verschieten. Blijkt de boot grotendeels van plastic te zijn. Hij vindt het vreselijk…dat hem dat nu overkomt… Dat is natuurlijk ook niet leuk, maar soms gebeurt dat. We komen er allemaal niet onderuit. Hij heeft ooit om mij gelachen en nu gebeurt het hem zelf.
Daarna gaan we nog even naar de mevrouw die me aan het sprookje van Hans en Grietje doet denken. Ik weet dat het geen zin heeft, maar Stijn is er nog nooit geweest en wil het graag proberen. Nu ik niet alleen ga, voelt het anders. Ik maak mij er niet druk over. Ze lacht als ze weer een veel te hoge prijs vraagt. En als ik me niet vergis, zie ik nu een gat waar de vorige keer nog een tand zat. Even loopt er toch een rilling over mijn rug en het beklemmende gevoel steekt ook even de kop op.
Stijn is een beetje stilletjes op de terugweg. Ik probeer hem te troosten door te zeggen dat iedereen zich wel eens verkoopt en zeker als je nog geen of weinig ervaring hebt. Het gebeurde mij ook toen ik pas bezig was met de brocante. Thuis bekijk ik zoals altijd de nieuwe brocante vondsten waaronder het mooie antieke houten engeltje. En dan verschiet ìk van kleur. Gauw krab ik met een mesje over het hout.
Ja hoor, ook dit is niet echt. Ook ik heb – met mijn ervaring – niet goed gekeken. Daar sta ik dan als ervaringsdeskundige.  Samen proesten we het uit. De boot staat in de garage tussen de spullen waar de kleinkinderen mee spelen en het engeltje zet ik om 19.00 uur op FB. De eerste die er dan op reageert, mag het gratis hebben.
Zo zie je dat ook ervaring geen garantie is….

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!